open koffie KunstKabinet Ede verzet van 31 mei naar 7 juni 2014

bericht van Albert Wissink, 24 mei 2014

beste allemaal,

alle kunstactiviteiten nu en de komende week

* De open koffie bijeenkomst van 31 mei (hemelvaartweekeinde) wordt een week verplaatst naar 7 juni (pinksterweekeinde). Misschien zijn beide weekeinden een probleem om tijd vrij te maken, maar we willen toch graag nog voor de 14e juni een bijeenkomst organiseren. Kom zaterdag 7 juni andere kunstenaars ontmoeten, inspireren, evalueren, ideeën en informatie uitwisselen …… Er zijn al zoveel mooie samenwerkingsprojecten uit voortgekomen …. .

* De Kunstroute van Kunstkabinet toont … mag toch echt een succes worden genoemd.
Op alle locaties zijn minstens dertig bezoekers geweest en sommige locaties spreken zelfs van 50-60. Vanuit de winkeliers komen reacties dat ook bij veel pr door de winkeliersverenigingen, er nog nooit zo’n aanloop is geweest. In de Edese Post stond een mooie recensie met foto (zie bijlage). Natuurlijk gaan er ook dingen minder goed, en denkt iedereen er het zijne van, maar over het algemeen een zeer geslaagd evenement. Dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt en in het bijzonder aan cees van beukering en zijn assistenten jaqueline en don, die na alle scepsis toch maar de deuren naar het depot hebben opengezet. Ook alle kunstenaars bedankt voor jullie medewerking, zoals ook de zangers en zangeressen, instrumentalisten die mee hebben geholpen de sfeer op de locaties te verhogen. Er zijn veel mensen persoonlijk te bedanken maar we hopen dat iedereen begrijpt dat er veel waardering is voor alle inzet van iedereen, voor, tijdens en na het project. Zie voor de recensie de bijlage.

* 14 juni het tweede project van KunstKabinet toont … met ‘ Uit de kast’ De voorbereiding voor het tweede project is gaande. Mocht het thema ‘Uit de kast’ je inspireren zodat jij je hierbij wilt aansluiten, meldt dit dan eventjes op het kunstkabinet mailadres. * Edese kunstenaars in CHE, een samenwerkingsproject van het Kunstkabinet en de CHE ter gelegenheid van 60 jaar CHE met werk van Hans Wolven, Ton van de Berk, Jose van Loon, Ben Manusama, Mirjam Oskam, Marian Mijnhardt, Nico van Eede, Daan Overeem, Wilma Terlouw, Anja Winkel, Ria van der Linden …. . Misschien is het geen enkel probleem op een normale schooldag eventjes langs de diverse kunstwerken te lopen (eventjes vragen bij receptie?). Leerlingen en publiek kunnen hun waardering via een stemformulier uitspreken. Het hoogst gewaardeerde werk zal de CHE aankopen.

* PEK kunstenaars Karel Loman en Maarten Hindriks exposeren na vandaag nog twee zaterdagen tussen 14.00 en 16.00 uur in het PEK pand. Maarten Hindriks, architect, toont vrij, ruimtelijk werk. Zijn installaties doen verslag van zijn zoektocht naar het wezen van zwaartekracht en balans. Licht, schaduw en reflectie spelen hierin vaak een voorname rol. Karel Loman toont zijn recente sfeervolle landschappen in tempera techniek. De schilderijen zijn uiterst kleurrijk, verfrissend en krachtig. Van zes werken van Karel zijn luxe dubbele kunstkaarten met enveloppen te koop. Maanderpoort 23, tegenover het politiebureau, Ede.

* Donne colorate is een schilderijenexpositie van Marie-Louise Kuypers en Henrike van de Kraats in Huis Kernhem nog tot en met morgen van 12.00 – 17.00 uur. Kernhemseweg no 7 in Ede.

* Open Ateliers Kijkdoos in Bennekom 24 en 25 mei van 11.00 – 17.00 uur. Gezamenlijke locatie van de 10 kunstenaars op Ericapark 1 en van daaruit is een atelierroute te volgen.

* Cultureel Café Dante vindt plaats op elke vierde donderdag van de maand in het Atrium van Cultura en biedt steeds een veelzijdig kunstprogramma. Aanvang 20.15 uur. Info ccdante.nl

* Cultuurfestival Gelders Goed met Verborgen Schatten in Cinemec exposeert een selectie kunstwerken uit de niet-museale collectie die in het Huis der Provincies in Arnhem te vinden is. Eigenlijk eenzelfde 0pzet als ons project vorige week en voor de dagdromers onder ons: Puur TOEVAL. Openingstijden dagelijks van 13.00-18.00, toegangsprijs 3.50 euro.

* Een Edes componist, Ruud Roelofsen, vraagt of we onderstaand project onder de aandacht willen brengen in verband met crowd funding. Het gaat om de commerciële opname van zijn Viool Piano duo welke in New York zal worden geproduceerd. Edesche muziek in de States… . Hoewel het niet de eerste keer is dat muziek van Edese componisten in de States klinkt is het toch een lofwaardig streven deze jonge componist te helpen.

ZIE BIJLAGE MET ARTIKEL EDESE POST

art. edese post


Plaats een reactie