KunstKabinet Ede afgesloten

uitreiking aanmoedigingsbedragen KunstKabinet EdeWoensdagavond 16 december hebben Paul Imthorn en Albert Wissink in Koffiecafé De Jonge Dame als vertegenwoordigers van het Kunstkabinet een aantal aanmoedigingsbedragen uitgereikt.

Albert Wissink refereerde aan het ontstaan, aan het hoe en waarom, de mensen van het eerste uur, missie, visie en doelstellingen en de activiteiten en plannen die in de jaren van bestaan wel en niet zijn gerealiseerd. Hij stelde vast dat er veel is gebeurd, dat er vooral veel aanzetten zijn geweest om de onderlinge relatie tussen kunstenaars en gemeente, het bedrijfsleven, maar ook tussen kunstenaars onderling te verbeteren. Dat, hoewel er niet de vinger op te leggen is, er zeker meer openheid naar elkaar en meer samenwerking met elkaar is ontstaan, meer rekening wordt gehouden met elkaar en dat ook de professionele kunstenaars zich meer realiseren dat hun weg naar die status is verlopen langs de weg van het amateurisme. Ede mag erg trots zijn op zoveel kunstenaars van allerlei disciplines, op professioneel en amateur niveau. Er was nog steeds een klein bedrag in kas en men heeft gewacht of er alsnog nieuwe mensen zouden opstaan die het platform verder zouden dragen, maar dat is niet gebeurd. Het werd tijd alles goed af te ronden en daarom heeft men het bedrag opgesplitst in 10 segmenten en als aanmoedigingsbedragen verdeeld aan particuliere kunstenaars en verenigingen die het hoofddoel van het Kunstkabinet, nl – Edese kunst dichter bij de burger brengen – nog steeds met verve uitdragen: Arno Setz (SEC Kunstwerkplaats), Stichting Kunst in de Vallei, Kubus en Co / Kunstmarkt Bospoort, Stichting Cultureel Café Dante, Ria van der Linden, PEK (Platform Edese Kunstenaars), KEO (Kunstenaars Ede en Omstreken), Cobi van de Kuit, Koorschool Midden – Gelderland, Koffiecafé De Jonge Dame.
(foto Edwin Nieuwstraten)

NB Arno Setz organiseert in het SEC theater aan de Parkweg 53 elke eerste vrijdag van de maand het Kunstcafé, met ruimte voor ontmoeting, mini-optredens en presentaties.
Met het Kunstcafé willen we mensen en organisaties de gelegenheid geven op een laagdrempelige manier kennis te maken met kunst en kunstinitiatieven in de regio Ede. Het gaat om alle takken van kunst: theater, muziek, digitale kunst, dans, beeldende kunst etc. Wil je iets presenteren laat het graag weten!

Plaats een reactie