Visie en missie

Met ondersteuning van Daan Overeem is het volgende opgesteld:

Missie
Het kunstkabinet wil alle kunst en kunstvormen in Ede zichtbaarder en bereikbaarder maken voor een groter publiek en daardoor ook de maatschappelijke betrokkenheid versterken.

Visie
Het kunstkabinet ziet Ede als een levende gemeente vol inspirerende kunst en cultuur die de inwoners en bezoekers aanspreekt en verrijkt en kunstenaars uitdaagt en met elkaar verbindt.

Kernwaarden
Ontmoeten – Verbinden – Inspireren – Verrijken

Doelstelling
Het KunstKabinet biedt een kunstzinnig en cultureel veerkrachtig platform voor ontmoeten, verbinden, inspireren en verrijken aan kunstenaars in de regio en schept laagdrempelige mogelijkheden voor contacten tussen kunstenaars en belangstellenden van alle leeftijden.

Dit alles met als doel kunst en cultuur hoger op de waarderingsladder te krijgen bij de gemeente en bij bewoners en bezoekers van de gemeente Ede.

Door
het zichtbaar en bereikbaar maken van kunst; het zichtbaar maken van onszelf als kunstenaar; verbinden van kunstenaars van allerlei disciplines; verbinden van kunstenaars met de maatschappij / het bedrijfsleven

Activiteiten
6-8 keer per jaar is er om de zes weken een bijeenkomst;
basis is het open-koffie-model: weinig moet, veel mag;
platform voor het agenderen van vraagstukken;
waar mogelijk individueel of als groep inspirerende projecten opzetten en/of ondersteunen;
adviesorgaan: gevraagd en ongevraagd; contacten met de gemeente;
contacten / verbindingen met het bedrijfsleven;
contact met / uitnodigen van expertise op divers gebied;

 

Het KunstKabinet is zich bewust van de nieuwe wereld waarin duurzaamheid, verbondenheid, authenticiteit, de verwevenheid tussen maatschappij en bedrijfsleven, het belang van de lokale issues en het respect voor het verschil tussen amateur en professional samenkomen. (sustainisme)